HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Csontos „Csontrabló” István, a csapat Benjáminja

2009.08.26. 19:51 Detektív

 

A Kiss-testvérpár bemutatása után most lássuk a 28. életévét a letartoztatása előtt két nappal elérő Csontos István Csaba múltját, profilját és a bűncslekmény-sorozatban betöltött szerepét. Mint azt látni fogjuk, a „négyek bandajából” Csontos hangoztatta leginkább cigányellenességét, ám ettől függetlenül bizonyosan nem az ő számlájára írható a legtöbb a négy gyanúsított közül.  

Csontos a Debrecentől körülbelül 15 kilométerre, északra található Bocskaikerten lakik, elvált édesanyjával. Házuk takaros, rendben tartott porta, a családját mindenki ismeri és tiszteli a kistelepülésen. Falubeli ismerősei azt állítják, hogy Csontos kamaszkora óta rendkívül gyűlöli és megveti a cigányokat, elsősorban azok életmódja és viselkedése taszítja. Különösen a szomszéd település, Hajdúhadház roma lakossága volt a bögyében. Korábban egy olyan helyi bandához tartozott, amelynek tagjai fekete ruhában jártak, katonai bakancsot viseltek, a fejüket kopaszra borotválták, s többször megvertek romákat.
 
Bár romaellenességéről mindenki tudott, ám ettől függetlenül életvidám, humoros, kedves és segítőkész fiatalemberként jellemzi a környezete. Csontos kitanulta a fazekas és a hidegburkoló szakmát, illetve hivatásos gépkocsivezetői engedélyt is szerzett. Később a debreceni Bocskai István Lövészdandárnál szolgált gépkocsivezetőként, többször járt a KFOR-egységekkel Koszovóban. 2008-ban, önként szerelt le, éppen egy koszovói kiküldetés után. Katonai szolgálata idején nem volt vele probléma, fegyelmi eljárás nem folyt ellene. Hogy leszerelését követően mivel foglalkozott, azt eddig nem sikerült kideríteni, úgy tudni, hogy a négy gyanúsított közül egyedül ő nem állt a Perényi 1 nevezetű szórakozóhely alkalmazásában. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csontos István kámzsában, illetve anélkül
 
 
Magánéletéről annyit lehet sejteni, hogy kifejezetten jó viszonyt ápolt sógorával, aki a hajdúhadházi rendőrkapitányság egyenruhása. De itt még nem érnek véget a rendőri szálak, hiszen Csontos húga szintén az előbb említett rendőrkapitányság közalkalmazottja (titkárnője), ám jelenleg GYES-en van. 
 
Csontos hobbija a motorozás, egy Honda CBR 1000F típusú, 998 köbcentis, 1987-es évjáratú, sötétszürke járgánnyal járt. Csontos másik kedvenc időtöltése a fórumozás volt, Csontrabló nickkel osztotta meg gondolatait a világgal. Hozzászólásai rendkívül durva hangneműek, és általában a cigányság kiirtásáról vizionál benne, illetve sokszor arról morfondírozik, hogy miket csinálna, ha hatalmat kapna (Csontrabló „aranyköpéseiről” majd egy másik postban). 
 
A bűncselekmény-sorozatban vállalt szerepe egyelőre nem teljesen világos, de valószínűleg ő szerezte be a gyilkosságokhoz használt fegyvert, illetve a fentebb már említett motorjával Csontos végezte el a terepszemlét. Veterán kétkerekűjét az utóbbi időben meghirdette eladásra, egyes feltételezések szerint azért, hogy megszabaduljon a kínos bizonyítéktól, de nem talált rá vevőt. 
 
Csontos az egyedüli a négy gyanúsított közül, aki vasárnap tudomásul vette előzetes letartóztatásba helyezését, és nem fellebbezett. Egyébként Csontost egyes híresztelések szerint nem a Perényiben vették őrizetbe, hanem először elengedték. Majd telefonon visszahívták valamilyen ürüggyel, és miután ismét megérkezett a szórakozóhely elé, a motorjáról leszedték a kommandósok.
 
„Bízom a fiam ártatlanságában! Jóra neveltem a gyermekeimet, mindent megadtam nekik. Képtelenség, hogy ne vettem volna észre, ha olyasmibe keveredik, mint amit állítanak róla. Nem hiszem, hogy ő bárhol is terepszemlét tartott volna, csak ritkán ment motorozni. A rendőrség még az én számítógépeimet is lefoglalta, remélem, kiderül az igazság.” - jelentette ki Csontos apja a Népszabadság debreceni tudósítójának.

 

Forrás: Blikk, HVG, FigyelőNet, Népszabadság, MTI

4 komment

Címkék: portré bocskaikert csontos istván

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr131340439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyisszantó Fruzsina 2009.08.29. 13:17:02

Most már a tököm tele van a rendőrséggel, bár nincs tököm. Azt pofázzák, hogy a gyanúsítottakról nem jelentek meg fotók, hogy a szemtanúk ne legyenek befolyásolhatók. Erre mit látok Cs. teljes életnagyságban lefotózva.

Nyisszantó Fruzsina 2009.08.29. 20:01:57

Csontember legyen, aki a fotó megjelenését engedélyezte. Nem gondol arra a bunkó féreg, hogy ezzel ártatlan emberek életét veszélyeztetheti? Szerintem te is cigány vagy.

Detektív 2009.08.29. 20:31:09

A csávó Netlogos adatlapjáról lett leszedve a kép, amely még a mai napig fent van. A képet ő töltötte fel saját magáról, úgyhogy nincs miről beszélnünk.

bopat 2010.03.13. 17:06:43

@Nyisszantó Fruzsina: Miért ne jelenhetne meg róla a kép? Mindenhol minden megjelenhet, csak MOn csapnak ekkora balhét egy kép miatt...
süti beállítások módosítása