HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Itt van az állítólagos NBH-s dokumentum - cenzúrázatlanul

2009.09.01. 02:02 Detektív

 

Ahogyan az várható volt, a Magyar Televízió híradójának értesülése, miszerint a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja, Kiss István az NBH megfigyeltje volt, megkavarta a médiában az állóvizet.
 
Rögvest elő is került egy állítólagos NBH-dokumentum, amely arról tanúskodik, hogy Kiss szoros ellenőrzését 2008. május 12-én fejezték be, kettő hónappal a július 21-i tarnabodi gyilkosság előtt. Legalábbis ezt állítja a bizonytalan eredetű papiros, a gond vele csak az, hogy nem igaz. Ezen a napon Galgagyörkön követtek el támadást, de ez még nem követelt áldozatot. A tarnabodi incidens időpontja: szeptember 29., és még most sem lehet tudni, hogy ez is beleillik-e ebbe a sorozatba, vagy helyi roma fiatalok cselekedetéről van szó. A nagycsécsi embervadászat (itt halt meg az első roma a bűncselekmény-sorozat folyamán) pedig november 3-ára datálható.
 
A dologban az a nem semmi, hogy a fenti információt, a téves dátumokkal együtt simán lehozta a közszolgálati csatorna, mint egy fantasztikusan nagy leleplezést. Persze a dokumentum lényegi része, miszerint Kiss Istvánt négy évig figyelték, illetve Csontos Istvánt beszervezte a „Cég”, akár igaz is lehet. De ezt azért feltétlenül érdemes volt elmondani az anyag bemutatása előtt.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: nbh megfigyelés kiss istván csontos istván

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr221352139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha 2009.09.01. 18:20:07

Sosem gondoltam volna, hogy a korábban Kisléta kapcsán írt poszt akár ennyire közel is eshet a valósághoz. Évtizedünk egyik legnagyobb tragédiája, hogy mindet “Akár”, “Ha a hír igaz” jelzőkkel kell kezdenünk. Eljutottunk oda, ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása