HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Aligha lehetett ott Kiss Árpád a kislétai temetésen

2009.09.12. 05:21 Detektív

 

Nem erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azokat a sajtóinformációkat, melyek szerint a cigányok elleni támadássorozat fő gyanúsítottja, Kiss Árpád ott lett volna a kislétai áldozat, Balogh Mária temetésén.
 
A Népszabadság debreceni tudósítója korábban azt írta egy állítólagos NNI-informátorra hivatkozva, hogy az augusztus 3-i kislétai gyilkosság áldozatának temetésén jelen lehetett a feltételezett elkövetők egyike, Kiss Árpád. Az informátor azt közölte: egy tévéfelvételen látta, hogy az egyik résztvevő karján éppen olyan tetoválás van, mint Replika együttes egykori dobosán. 

A Népszabadság újságírója nem közölte, hogy hogyan került kapcsolatba az informátorral, illetve azt sem, hogy az illető pontosan milyen munkát végzett az NNI számára. Az értesülés a megjelenést követően futótűzként söpört végig a média teljes spektrumán, szinte valamennyi hírportál átvette azt, gyakorlatilag változtatás nélkül.
 
A Nemzeti Nyomozó Iroda viszont nem erősítette meg ezeket a híreszteléseket: tájékoztatásuk szerint erre vonatkozóan semmilyen információjuk nincs és nem is volt. Arra egyébként a híresztelést átvevő sajtóorgánumok sem próbáltak magyarázatot adni, hogyan nem tűnt fel a rasszista indíttatású gyilkosság cigány áldozatának temetésén egy, a hozzátartozók számára nyilvánvalóan idegen, nem roma férfi.
 
Forrás: HavariaPress

Szólj hozzá!

Címkék: temetés nni kisléta kiss árpád

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr741376519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása