HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Börtönben halhatnak meg a romagyilkosok

2009.09.07. 16:50 Detektív

 

Ha vádat emelnek a romák feltételezett gyilkosai ellen és a bíróság elítéli őket, nagy valószínűséggel életük végéig raboskodhatnak, a segítőikre pedig legalább tizenöt-húsz éves büntetés vár.
 
Az emberölést öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a törvény, csakhogy a romák elleni gyilkosságsorozat minősített eset, miután a támadásokat minden jel szerint előre kitervelve, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, s szervezetten követték el.
 
Ha a bíróság ezeket igazolva látja, vagyis előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében találja majd bűnösnek a gyanúsítottakat, akkor várhatóan tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéli őket.

Utóbbi azt jelenti, hogy már soha többé nem kerülhetnek szabadlábra, életük hátralevő részét a Csillag néven ismert Szegedi Fegyház egyik speciális, kifejezetten a tényleges életfogytos, azaz a TÉSZ-es elítéltek részére épített körletében fogják tölteni. Segítőik, a témában jártas ügyvédek szerint legalább tizenöt éves szabadságvesztésre számíthatnak, amit ugyancsak fegyházban kell majd leülniük.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A szegedi Csillag – ha elítélik őket, itt halhatnak majd meg a Kiss-testvérek
 
 
Elképzelhető, hogy a romák elleni támadássorozatnál a vád kiterjed arra is, hogy a bűncselekményeket a csoport bűnszervezetben hajtotta végre. Ha ezt sikerül bebizonyítani, a segítők sem ússzák meg húsz év alatt. Ez esetben ugyanis a büntetési tétel a kiszabható büntetés felső határának kétszerese, de legfeljebb húsz év. Ha a bűnszervezet vádja megállja a helyét, az elítélteknek ki kell tölteniük a büntetést, azaz feltételesen sem szabadulhatnak korábban.

Jóllehet még tart a nyomozás és vádemelésre is csak jóval később kerülhet sor, minden bizonnyal nemcsak a többrendbeli emberölést, illetve emberölési kísérletet, hanem egyéb bűncselekményeket (közveszélyokozás, lőfegyverrel való visszaélés, súlyos- és könnyű testi sértés) is a gyanúsítottak számlájára írnak, ami tovább növeli a lehető legsúlyosabb büntetés kiszabásának esélyét.

Amennyiben elítélik őket, a TÉSZ-es fogvatartottak (azaz a gyilkosok) eleve a fegyház többi lakójától elkülönítve fognak élni, de (tekintettel a bűncselekmények jellegére) segítőiket sem engedik majd valószínűleg a rabtársak közelébe, mert könnyen bosszú áldozatává válhatnak.
 
Forrás: HVG

2 komment

Címkék: börtön vád

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr101366187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muriséj 2009.09.09. 09:22:23

Na kapjanak is megérdemlik a kis rohadékok.

chlorohydra 2010.01.04. 14:55:21

@muriséj: Kaphatnál te is egy faszt a picsádba, bunkófiú!
süti beállítások módosítása