HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Buliznak és perelnek az ártatlanul meghurcolt tarnabodiak

2009.08.27. 06:04 Detektív

  

Egész éjjel tartó ünneplés fogadta Tarnabodon azt a tizenegy hónapig ártatlanul fogva tartott három 17 és 20 év közötti fiatal fiút, akiket egy Molotov-koktélos támadással gyanúsítottak alaptalanul. Több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanújával vették őket őrizetbe még tavaly szeptemberben.
 
Ám múlt péntek hajnalban Debrecenben elfogták a romák elleni bűncselekmény-sorozat feltételezhető tetteseit, így a tarnabodi ügyben is új fejlemények merültek fel. A roma fiatalok előzetesbe kerülése ellenére, a rendőrség soha nem zárta ki egyértelműen, hogy a tarnabodi támadás is a romák elleni bűncslekmény-sorozat része, hiszen az elkövetés módja, az időpont, a sértetti kör és más egyéb körülmény erre utalt.
 
A rendőrség azért gyanúsította meg a három cigány férfit a tarnabodi bűncselekmény elkövetésével, mert egy tanú arról számolt be, hogy a támadást megelőző napokban egy lefűrészelt csövű vadászfegyvert láttak az egyik fiúnál, akinek a ruházata hasonlított a támadók vélt viseletéhez, és a nyomszakértők lőpornyomokat találtak a kezükön és a ruházatukon.
 
„Védenceimnek soha nem volt fegyverük, soha nem lőttek, lőpormaradványok csak akkor kerülhettek rájuk, amikor a kommandósok elfogták őket" - reagált a korábbi vádakra a három roma fiatal védője, Magyar Elemér.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A fiatalkorú Németh Renátót visszakapták a szülei
 
 
Pető Zoltán, tarnabodi polgármester szerint a három ártatlanul fogva tartott fiatal közül kettő már hétfőn este kilenc órakor hazaérkezett, a harmadik azonban egy nappal később került a Heves megyei faluba, mert őt még Budapesten tartották egy tízezer forintos bírság miatt.
 
Pető hozzátette: a család és a falu által ünnepléssel fogadott fiúkat láthatóan megviselték a történtek. A polgármester szerint a településen hittek az ártatlanságukban, az idő előre haladtával ugyanis egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem követhették el a bűncselekményt, ügyükben volt "egy csomó életszerűtlenség".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szabó Adorján (középen) pózol a fotósnak – 11 hónapig nem sok oka volt az örömre
 
 
A támadás tavaly szeptember 29-én, egy hétfői hajnalon történt, amikor családi házakra ismeretlenek lövéseket adtak le és Molotov-koktélt hajítottak. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai másnap őrizetbe vették a három helyi fiatalt, részleteket azonban nem közöltek a gyanúsításról, így azt sem árulták el, hogy szerintük mi lehetett az indítékuk.
 
A három fiatal természetesen kártérítési pert indít a rendőrség ellen – jelentette be jogi képviselőjük, Magyar Elemér. Szerinte 10-10 millió forintos nem vagyoni kártérítés iránti keresetet nyújtanak be, emellett bocsánatkérést is várnak a hatóságok részéről. Az ügyvéd szerint a fiatalkorú Németh Renátó, a már felnőtt korú Szabó Adorján és Pusoma János az előzetes letartóztatásban együttműködött a hatóságokkal, de végig tagadták a bűncselekmény elkövetését. Mint mondta, közvetett bizonyítékok alapján gyanúsították meg őket.
  

Forrás: Blikk, HVG, Index, MTI

3 komment

Címkék: kártérítés tarnabod

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr771341174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyisszantó Fruzsina 2009.08.29. 13:10:23

Remélem egy villám beléjük csap.

Sylver Blade 2012.03.08. 09:08:28

ők voltak azok én ismerem az egészcsaládját és ők is megmondták
süti beállítások módosítása