HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Elmeszakértő: A romagyilkosok megrekedtek a személyiségfejlődésben

2009.09.13. 00:34 Detektív

  

A romagyilkosok valószínűleg agresszív, sikertelen, kiegyensúlyozatlan és szociopata személyiségek. A gyilkosságok eredeti motivációja egy régi sérelem lehetett, de az is előfordulhat, hogy kisebbségi érzéseiket és csalódásaikat akarták kompenzálni egy "nagy tett" elkövetésével - nyilatkozta Gaál Katalin pszichiáter.
 
Baráti beszélgetések során előkerülhetnek a demagóg szövegek, támogatni kezdik egymást a hasonló gondolkodású emberek, kezd megerősítést nyerni egy-egy elképzelés, s ennek nyomán a társalgás egy irányba, a fajgyűlölet irányába haladhat tovább. Ennek alapja lehet egyéni tapasztalat, vagy egy barát sérelme - állítja Gaál Katalin a romagyilkosságokkal kapcsolatban.

Az igazságügyi elmeszakértő hozzátette: előbb-utóbb elérkezik az a pont, amikor valaki úgy érzi, hogy a megtorlás lehet a vélt vagy valós sérelmek megoldása, egy csoportban pedig az ilyen hangok erősítik egymást.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gaál Katalin: valószínűleg agresszív, sikertelen, szociopata személyiségekről van szó
 
 
A támadások indítéka lehet az is, hogy az elkövetők a kisebbségi érzésüket, csalódásaikat valami nagy tettel akarják helyre tenni, hogy erősebb, nagyobb legyen az én-tudatuk - magyarázta Gaál Katalin.

A szakértő szerint az sem véletlen, hogy az elkövetők nem náluk erősebb cigányemberekre, hanem védtelenekre támadtak rá. "Sikereket akartak" - fűzte hozzá.

Az aszociális szociopátiásokra jellemző, hogy számukra a mások élete nem számít, márpedig az mindenképpen feltételezhető, hogy az elkövetők így tekintenek a cigányokra - vélekedett a pszichiáter. Hozzátette: akik a romákra támadtak, biztosan nem kiegyensúlyozott emberek, bár látszatra beilleszkedtek a társadalomba, valódi énjüket titkolták.

Ezek a személyiségfejlődésben megrekedt emberek agresszív megnyilvánulásokra biztosan hajlamosak: szükségük van olyan kirobbanó, nagy horderejű cselekményekre, amelyek során levezethetik az agressziójukat, amit nem tudnak kezelni - magyarázta Gaál Katalin.
 
Forrás: Inforádió

1 komment

Címkék: szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr791378226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása