HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Kislétán pezsgőt bontottak a romák

2009.08.23. 03:04 Detektív

 

Balogh Mihály, a tiszalöki cigány önkormányzat elnöke az MTI-nek szombaton azt mondta: a helyi és a környékbeli cigányok jó része csak a televíziós híradókból értesült arról, hogy Debrecenben elfogták a sorozatgyilkosságokkal gyanúsított férfiakat, ezért fenntartásokkal fogadták a hírt. A Szabolcs megyei kisvárosban április 22-én este lőtték agyon a munkába igyekvő 54 éves Kóka Jenőt.
 
A kisebbségi vezető úgy fogalmazott: alapjában örülnek, hogy elfogták a gyilkosokat, de attól tartanak, a most őrizetbe vett férfiaknak további bűntársaik is lehetnek, és az sem zárható ki, hogy két banda követte el a támadásokat. Ezért még egy ideig éjjelente folytatják a járőrözéseket, mert félnek attól is, lehetnek követők.
 
Balogh Mihály tájékoztatása szerint Kislétán pezsgőt bontottak a romák. Mint ismeretes ezen a településen követték el a legutóbbi gyilkosságot, augusztus 3-ra virradó éjjel egy 45 éves asszonyt agyonlőttek, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették. Örömünnepet tartanak továbbá amiatt is, hogy a kislány a gyanúsítottak elfogásával feltehetően már nem forog veszélyben.
 
Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke az MTI-nek azt mondta: Nagycsécsről és Tatárszentgyörgyről, illetve több olyan településről, ahol nagy számú roma él, azzal keresték meg a helybéliek, hogy fejezze ki a nevükben köszönetüket a rendőrségnek az eredményes munkáért. A romák sérelmére elkövetett bűncselekményben a Nemzeti Nyomozó Iroda időközben 120 főre bővített külön egysége kilenc ügyben folytatott nyomozást.
 
Forrás: Népszabadság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr581331930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása