HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Valószínűleg fantázia szüleménye a fekete terepjáró

2009.08.29. 05:47 Detektív

 

A romák elleni támadások kapcsán már a nyomozás elejétől fogva egy terepjárót keresett a rendőrség. A kislétai támadás után konkretizálták is, miszerint egy fekete színű Nissan Navara után kutatnak. A gyanúsítottaktól azonban eddig mindössze három „közönséges” autót foglaltak le, melyek között vannak az elkövetéshez használt járművek is – közölte Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója. A rendőrök a szemtanúk vallomásai, illetve a helyszínek megközelíthetősége miatt is terepjárót kerestek, és azok nyomait a támadások után. Csakhogy ilyen nyomokból végül egyet sem találtak.
 
Az RTL Klub híradójának csütörtökön több szemtanú is azt állította, hogy egy bizonyos típusú autót láttak Tiszalökön, áprilisban, azon az éjszakán, amikor az 54 éves Kóka Jenőt lelőtték. Ezt akkor a nyomozóknak is elmondták. Borsi Gyula, a helyi Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője arról beszélt, hogy a tanúknak korábban több mint tíz terepjárót sorakoztattak fel a rendőrök, és mindenki ugyanazt a járművet választotta ki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fekete Nissan Navara – délibábnak bizonyult
 
 
A gyilkosságok után az újabb támadástól tartó, ezért éjjeli őrjáratot szervező romák az elmúlt héten több alkalommal is feltartóztattak - az ügyben teljesen vétlen - sötét terepjárókat, utasaikat kiszállították, csomagtartójukat átvizsgálták. Az ügyben a rendőrség közölte: a leghatározottabban fellépnek majd az ehhez hasonló jogellenes razziázások ellen. Arra szólították az önkénteseket, hogy semmiképpen ne kezdjenek önálló akciókba.
 
Forrás: Hírszerző, HVG

Szólj hozzá!

Címkék: szemtanú terepjáró

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr961345504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása