HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Önbíráskodások: több gyanúsított őrizetben

2009.08.31. 00:41 Detektív

 

Az önbíráskodás veszélyére hívta fel a figyelmet az Bencze József, országos rendőrfőkapitány, a romák elleni támadások elkövetőinek felderítése kapcsán szervezett, rendőri és roma vezetők részvételével tartott találkozón.
 
Bencze először arról beszélt, hogy meg kell nyugtatni a roma lakosságot, a félelmeiket el kell oszlatni, s ebben a roma vezetőknek kiemelt szerepük van. Arra kérte a találkozón megjelenteket: működjenek közre annak érdekében, hogy "ne legyenek revansok". 

Szerinte nincs helye semmilyen "szabadcsapatnak" ebben az országban, legyen az roma vagy sem. Szólt arról is, hogy nem támogatja az etnikai alapú polgárőrszervezeteket sem; ha egy roma szeretne részt venni a környezete védelmében, akkor erre a rendőrség vagy az Országos Polgárőr Szövetség keretén belül van lehetőség. 

Bencze József a találkozót követően újságíróknak azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban több eljárást kezdeményeztek önbíráskodás és közúti veszélyeztetés miatt. Konkrét számokról sem a gyanúsítottak, sem az ügyek esetében nem beszélt a főrendőr, csak annyit mondott, hogy több megyében is fordultak elő ilyen esetek az elmúlt hónapokban. Hozzátette: több eljárást kezdeményeznek önbíráskodás és közúti veszélyeztetés miatt.
 
Az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájától úgy értesült, hogy csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az utóbbi hetekben több mint egy tucat embert gyanúsítottak meg kényszerítés és közlekedésbiztonság elleni bűncselekményekkel összefüggésben. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is higgadtságra intette a romákat és arra kérte őket, hogy az eljárást hagyják a nyomozóhatóságra. Kijelentette: "a bűnnek nem lehet színe", és hangsúlyozta, hogy arányos, törvényes, szakszerű intézkedést várnak el a rendőrségtől a jogsértőkkel szemben.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke azt mondta, hogy a gyanúsítottak elfogása után is jelentek meg fekete terepjárók a cigánytelepek környékén és ez zavargásokhoz vezetett több településen. Mint hozzátette, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében is történtek olyan esetek, amikor saját életüket és családjuk életét féltő romák ásóval, lapáttal felfegyverkezve állították meg ezeket a járműveket.

Hangsúlyozta: a sajtó ezt úgy állította be, mintha a romák kifejezetten bűncselekmény szándékával rontottak volna a kocsikra, holott félelmükben tették ezt. Kitért arra, hogy sok esetben dolgozni sem mertek elmenni a romák.
 
Forrás: FigyelőNet, Hírszerző, MTI

Szólj hozzá!

Címkék: önbíráskodás

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr31349777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása