HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Valakik hasznot akarnak húzni a romák kivándorlásából

2009.08.31. 02:36 Detektív

 

Blogunk korábban arról adott hírt, hogy a romák elleni sorozatgyilkosság ürügyén többszáz cigány kívánja elhagyni az országot, hiszen állításaik szerint Magyarországon üldöztetésnek vannak kitéve. Mára kiderült, hogy szervezett akcióról van szó, valakik mesterségesen gerjesztik ezt a folyamatot és hasznot is akarnak húzni belőle - jelentette ki a rendőri és roma vezetők részvételével tartott találkozón Berta Krisztina, a Külügyminisztérium konzuli főosztályának vezetője.
 
Kolompár Orbánnál, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjénél az utóbbi időben többszáz cigány jelezte, hogy szeretnének kivándorolni és menedéket kérni más országban. Az OCÖ elnökétől olyan igazolást kértek, hogy Magyarországon a romák politikai üldözés áldozatai és terrorista cselekmények fenyegetik őket.
 
A legfőbb célország Kanada, amely liberális befogadó és menekültügyi politikájáról ismert. Berta Krisztina közlése szerint tavaly március 1. óta, amióta Magyarország ismét vízummentes Kanadával szemben, összesen 1300 menedékkérelmet adtak be az ottani hatóságokhoz. Míg tavaly még csak 288-an kértek menedéket, addig idén már több mint ezren, mondta a külügy illetékese.
 
Eddig egyetlen esetben sem adtak menedéket Magyarországról érkezőnek Kanadában, hangsúlyozta a Külügyminisztérium illetékese. Az ottani hatóságok minden esetet egyenként kivizsgálnak, és nem engedik, hogy valaki visszaéljen az ottani menekültügyi ellátórendszerrel. Európai országok repterein nemrégiben olyan új tiszteket neveztek ki, akik az általuk gyanúsnak vélt családokat már eleve nem engednek fel kanadai gépekre. Az elmúlt hónapokban, hetekben néhány roma család csak konzuli segítséggel tudott hazajönni. Kanada elképzelhetően újra bevezeti a vízumkényszert.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az álmok földje
 
 
Berta Krisztina arra hívta fel a roma vezetők figyelmét, hogy ők is próbálják tudatosítani a kivándorolni készülő cigányokban, hogy nem számíthatnak menekültstátuszra. Ilyet a nyugat-európai országok sem adnak Magyarországról érkezőknek, különösen azóta, mióta az Európai Unió tagjai vagyunk.
 
A Külügyminisztérium szerint a mostani kivándorlási hullámot a háttérből mesterségesen gerjesztik. A Magyarországot elhagyni készülő emberek nem ismerik a kinti viszonyokat, viszont vagyonukat itthon elkótyavetyélik, és ezzel felégetik maguk mögött az utolsó hidat is a visszatéréshez. Ennek az egésznek a hasznát egyedül a szervezők élvezik, ez a folyamat közben súlyosan rontja Magyarország presztízsét külföldön.
 
Berta Krisztina emlékeztetett arra, hogy Kanada Mexikóval és Csehországgal szemben is visszavonta a vízumkönnyítést, miután azt érzékelte, hogy sokan vissza akarnak élni ezzel a lehetőséggel. Felhívta a figyelmet arra, hogy a roma kivándorlási hullám akár Magyarországgal szemben is újra a vízumkényszer bevezetéséhez vezethet, ez azonban ismét alkalmas lesz a romaellenes hangulat felerősítésére. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke erre azt válaszolta, hogy az OCÖ tegnapi rendkívüli elnökségi ülése után is olyan felhívást tettek közzé, amelyben figyelmeztették a romákat, hogy ne induljanak el a bizonytalanba.
 
Forrás: Index

Szólj hozzá!

Címkék: kivándorlás

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr321349846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása