HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

A magyar kriminalisztika mérföldköve

2009.08.21. 00:55 Detektív

 

Magyarországon voltak és gyaníthatóan lesznek is még sorozatgyilkosságok, ám abban a szakértők többsége megegyezik: a romák sérelmére elkövetett, és eddig hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozat új korszakot nyitott a magyar kriminalisztika történetében.

 

A gyilkosok látszólag minden indíték nélkül, egész egyszerűen levadásszák „zsákmányaikat”. A tettesek és az áldozatok között nincs kapcsolat (korábban nem kerültek egymással interakcióba), de a nyereségvágy sem jöhet szóba, hiszen a megtámadottak kizárólag rossz körülmények között élő falusi romák. Akkor hát mi hajtja a valószínűsithetőleg 3-4 „igazságosztót”? Nos, egyelőre csak találgathatunk, ám a nyomozók többsége a rasszista-szálat tartja a titok nyitjának, és elveti az összeesküvés-elméleteket. Ahogyan Kovács Lajos egykori sztárnyomozó szokta mondani: „általában minden az, aminek látszik”.

 

A blog bemutatja a sorozatba illő eddigi nyolc támadást, és tájékoztatni próbál a nyomozás éppen aktuális állásáról. Persze az olvasó ne várjon csodát, a szerkesztő is csak a sajtóból merít, információit kizárólag onnan fogja összeollózni, lévén, hogy se nem rendőr, se nem NNI-s, és még csak nem is titkosszolga.

 

Arra azért gondosan ügyelni fog, hogy sokszínűen tájékoztasson, mindenfajta, akár a legképtelenebb vélemény vagy elmélet is felkerüljön erre a tematikus csatornára.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr181326731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása