HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Négy kidobóembert gyanúsítanak

2009.08.23. 02:20 Detektív

 

A péntek hajnali rendőrségi akció során két biztonsági őrt (értsd: ajtónállót), a debreceni K. Istvánt és testvérét, K. Attilát a Perényi 1. (korábban: Orange Music Club) nevezetű szórakozóhelyről, míg két másik, hajdú-bihari illetőségű (de nem debreceni) securityst a fölötte lévő Karaoke bárból vitték el. Rajtuk kívül még két személyt állítottak elő, ám őket csak tanúként hallgatták ki, mindketten a Perényi alkalmazottjai. Közülük az egyiket, barátnője közeli, Bethlen utcai lakásából, míg egy rendezvényszervező hölgyet, F. Évát a szórakozóhelyről vitték el, ám őket a kihallgatásuk után elengedték. A rendőrség azt feltételezi, hogy a két személy közeli kapcsolatban állt a négy gyanúsítottal, így hasznos információkkal szolgálhatnak róluk.

Barabás Zoltán, a mindkét szórakozóhelyet bérlő vállalkozó szombaton elmondta: a biztonsági őrök alkalmi munkavállalói könyvvel, hétvégéken dolgoztak a vendéglátóhelyeken, amikor azok hajnalig vannak nyitva.
 
Bencze József országos rendőr-főkapitány egy szombat reggeli televízióműsorban elmondta: ki meri jelenteni, hogy a hazai kriminalisztika történetében egyedülálló gyilkosságsorozat elkövetői a péntek hajnalban elfogott férfiak. Bencze hozzátette: az első információk alapján rasszista indíték állhat a tettek mögött. A következő napokban a férfiak hátterét megismerve jelenthető majd ki a különösen aljas szándékról, hogy bizonyítást nyert. Információk szerint azonban az őrizetbe vett férfiak közül ketten is a nácizmust éltető tetoválást rajzoltattak magukra.
 
A rendőrség megfogalmazása szerint a gyanú megalapozott, és azt első nyomok alá is támasztják. A tegnapi házkutatások során előkerültek fegyverek és térképek, információk szerint egy terepjáró is. A tettesek vesztét az okozhatja, hogy több támadás helyszínén értékelhető DNS-mintát hagytak hátra, ezek összevetése a gyanúsítottak genetikai kódjával megkezdődött.
 
Forrás: Index, HVG.hu, MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr861331906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása