HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Előzetesben a gyanúsítottak, de mindent tagadnak

2009.08.24. 03:15 Detektív

 

Harminc napra, szeptember 23-ig előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap Budakörnyéki Bíróság azt a négy férfit, akiket a rendőrség a romák ellen elkövetett, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat elkövetésével gyanúsít - jelentette be Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság szóvivője. A bíróság szerint a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, két férfinél pedig a bűnismétlés veszélye is.
 
Mind a négy férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését - közölte két gyanúsított, P. Zs. és Kiss Árpád védője. Négyük közül hárman fellebbeztek, csak a Cs. I. monogramú férfi vette tudomásul az előzetes letartóztatásba helyezést, ezért a bírósági döntés a kényszerintézkedésről nem jogerős. A fellebbezés miatti új tárgyalást várhatóan két héten belül tartják meg.
 
Bár a rendőrség nem adott hivatalos tájékoztatást, úgy tűnik, hogy a sorozatgyilkosságot ketten követték el, a négy előzetesben lévő férfi közül kettőt ugyanis csak egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság sajtótitkára is azt mondta, hogy két gyanúsítottnál állapította meg a bíróság a bűnismétlés veszélyét.
 
Ez egybevág azzal, amit a rendőrök már a gyanúsítottak elfogása előtt kommunikáltak, vagyis az első, gyilkossággal végződő támadás után (Nagycsécsen a támadók faredőnyökön keresztül sebeztek halálra két embert), az emberöléstől megrettenve a csoportból többen (ezek szerint ketten) kiszálltak. Ketten viszont folytatták a támadásokat, már emberölési szándékkal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(képek: Index, Origo)
 
 
Ruzsbaczy Nóra, a 42 éves Kiss Árpád kirendelt védője szerint két olyan gyanúsított van, akit csak egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, míg a többieknél a sorozatjelleg is felmerült. Az ügyvéd nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy védencét mivel gyanúsítják, csak annyit mondott: ő a fő gyanúsított. Kiss Árpád sem tett érdemi vallomást, és ő is tagadta a bűncselekmények elkövetését - tette hozzá.
 
Lőrincz Márton, a P. Zs. monogramú gyanúsított ügyvédje a tárgyalás után azt mondta, védencét azzal gyanúsítják, hogy tavaly júliusban Galgagyörkön több emberen elkövetett emberölés kísérletében vett részt (a Pest megyei településen három, romák lakta házra lőttek rá). Az ügyvéd azt mondta, azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség konkrétan mivel gyanúsítja védencét, aki nem tett érdemi vallomást, és szintén tagadta a bűncselekmény elkövetését. Lőrincz azt mondta, védencének nincs családja, a többi gyanúsítottat pedig onnan ismeri, hogy dolgoztak együtt azon a szórakozóhelyen, ahol a rendőrség elfogta őket.
 
A négy férfit rohamsisakos, gépfegyveres kommandósok kísérték a bíróságra vasárnap délelőtt. A gyanúsítottak fején kámzsa volt, és golyóálló mellényt viseltek. Mielőtt a kommandósok a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületéből kihozták volna a gyanúsítottakat, teljesen lezárták az Andrássy és a Csengery utcát a forgalom elől. A 7-8 autóból, mikrobuszokból és rendőrautókból álló konvoj a Hősök tere felé indult, majd a Pest Megyei Bíróság Thököly úti épületéhez hajtott.
 
A négy megbilincselt férfit a hátsó bejáraton kísérték be az épületbe a rohamsisakos, gépfegyveres kommandósok. Mindegyik gyanúsított fején kámzsa volt, és golyóálló mellényt viseltek.
 
  


(videó: Origo)

Forrás: Index, Origo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr491333986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása