HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Tucatszor vizsgálták a pszichológusok a volt katonát

2009.09.15. 16:31 Detektív

 

Koszovóban szolgáló békefenntartóként az átlag katonánál gyakoribb és alaposabb pszichológiai vizsgálatokon esett át a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottja, Csontos István. Az ilyen alakulatokban szolgálók lelkiállapotát hazatérésük után is ellenőrzik, így a honvédség egy olyan embert talált alkalmasnak katonának és képzett ki emberölésre, akit környezete kamaszkora óta cigánygyűlölőnek tart, és aki leszerelése után néhány órával a cigányok kiirtására buzdított az interneten.
 
A katonának jelentkezők először a budapesti Petőfi laktanyában, az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton találkoznak pszichológussal, aki elbeszélget velük, majd kitöltenek néhány tesztet és kérdőívet. A pszichológus ezután dönt arról, hogy a jelentkező alkalmas-e katonának. A kamaszkora óta közismerten cigánygyűlölő, időként szkinhed bandájával romákat megverő Csontos annak bizonyult, hiszen csak így lehetett a debreceni Bocskai István Lövészdandár szerződéses katonája.

Ezt követően az alapkiképzés során, majd bizonyos időközönként szolgálat közben is átesnek egy-egy felmérésen a katonák. Leggyakrabban azokat vizsgálják meg, akik külszolgálatot teljesítenek. Csontos is közéjük tartozott: két ciklusban szolgált a koszovói magyar KFOR-misszióban és csak tavaly szerelt le a honvédségtől. Így ő is átment egy alapos ellenőrzésen, és részt vett egy harminc órás pszichológiai tréningen, mielőtt kiutazott Koszovóba, ahol tisztesként szolgált az egyik gépesített lövészzászlóalj gépkocsivezetőjeként.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Papíron alkalmas volt a szolgálatra
 
 
A honvédség szakemberei a külhoni szolgálatból hazatérőket sem hagyják magukra. Ez azt jelenti, hogy Csontosnak is részt kellett vennie egy háromlépcsős, úgynevezett reintegrációs folyamatban, hogy zökkenőmentesen visszailleszkedjen az itthoni, békés környezetbe.

Ez a lelki utógondozás fél évig tart. Az első romák elleni támadás 2008 július 21-én történt Galgagyörkön, Csontos pedig tavaly márciusban szerelt le a honvédségtől. Tehát nem kizárt, hogy még kapcsolatban volt a honvédség pszichológusaival, amikor már részt vett a romatámadások szervezésében, és Csontrabló néven a haon.hu, illetve a sportmotor.hu oldalakon a cigányok kiirtására buzdított.

Forrás: Inforádió

Szólj hozzá!

Címkék: vizsgálat csontos istván

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr751384224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása