HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Kósa Lajos: A rendőrség ne látványpékséget üzemeltessen

2009.08.28. 17:22 Detektív

 

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, az Inforádiónak adott nyilatkozatában nemtetszésének adott hangot, a romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozat feltételezhető tetteseinek elfogásának körülményeivel kapcsolatban.
 
"Elképesztően elgondolkodtató" körülmények között fogták el a gyanúsítottakat – szögezte le a cívis város főembere. Kósa nem érti, hogy miért éppen az augusztus 20-i rendezvények miatt zsúfolt városban, egy vendégekkel teli sörözőben csapott le a rendőrség a feltételezett elkövetőkre, kockáztatva a jelenlévők épségét.

"A rendőrség ne látványpékséget üzemeltessen, hanem végezze a munkáját! Ha ezeket az elkövetőket - ahogy a rendőrség mondja -, ismerték, nyomon követték, miért nem hajnali háromkor, csendben, szervezett akcióval a lakásukon fogták meg őket?" - tette fel a kérdést Kósa Lajos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nem elégedett a rendőrségi akcióval
 
A polgármester hozzáfűzte: azt sem érti, hogy fordulhatott elő, hogy "az egyik letartóztatottat az akció során elengedték, és úgy hívták vissza telefonon, az meg visszament". Megjegyezte: "Debrecen polgármestereként egyáltalán nem vagyok megnyugodva a tekintetben, hogy a rendőrség a látványpékséget, meg a schwarzeneggeri akciójeleneteket többre értékeli, mint a debreceniek biztonságát."

Arra a kérdésre, hogy miért éppen Debrecenben fogták el a gyanúsítottakat, Kósa Lajos azt mondta: ha konspirációs elméletekben gondolkodik, azt válaszolja, azért, mert így "két legyet ütnek egy csapásra, nehogy már Debrecen, mint jobboldali etalon város kimaradjon valamiből". Hozzátette: ha nem így nézi a kérdést, az ok a szakmai hozzá nem értés, az inkompetencia volt.

Petőfi Attila, Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője, még Kósa szemrehányó nyilatkozata előtt, a TV2 Mokka című reggeli magazinműsorában az elfogás helyszínéről érdeklődő Azurák Csabának a következőt felelte: "A rajtaütés időpontját úgy kellett megválasztani, hogy a gyanúsítottak se önmagukra, se a környezetükre, se a kollegáinkra ne jelenthessenek veszélyt". Petőfi hozzátette még, hogy mindenképpen egy helyszínen akarták begyűjteni a „négyek bandáját”, és ha nem egy ilyen „terepen” hajtják végre az akciót, akkor akár tűzharc is kialakulhatott volna, így viszont esélyük sem volt a nehézfiúknak a fegyvereikhez nyúlni.
 
Forrás: Inforádió, TV2

1 komment

Címkék: debrecen kósa lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr491344594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyisszantó Fruzsina 2009.08.29. 12:56:51

Lajos bácsi sok mindenben nem értek egyet a a rendőrség nyilatkozatával, de engedje már meg nekik, hogy végezzék a munkájukat. Ne egy civil oktassa ki a NNI munkatársait, elhiszem, hogy nagyon okos, de lám az elfogáskor senki nem sérült meg. Nincs joga a magyar rendőrséget gyalázni. Egyébként annyiban egyet értünk, hogy az egyik gyanúsítottat elengedték, aztán visszahívták. Egyébként nem rendőr telefonált neki, de ez teljesen mindegy, ő visszament, és remélem hamarosan látjuk őt a civil életben.
süti beállítások módosítása