HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

2004 óta figyelte Kiss Istvánt az NBH?

2009.08.29. 04:44 Detektív

 

A közszolgálati televízió Híradójának információi szerint a romagyilkosságokkal gyanúsított Kiss Istvánt a titkosszolgálatok - kisebb megszakításokkal - már 2004 óta figyelték.
 
A hírműsor értesülése szerint a férfi telefonbeszélgetéseit lehallgatták, mert köztudomású volt, hogy szélsőséges nézeteket vall. Kiss István 1995 óta nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen ekkor többedmagával, minden bizonnyal részt vett a debreceni Kápolnás utcai zsinagóga megrongálásában, melyet a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség tagjai követtek el. Az akkor mindössze 19 éves fiatalembert végül bizonyítékok hiányában felmentették.
 
Kiss István titkosszolgálati megfigyelését azonban két hónappal az első halálos áldozatot követelő támadás előtt befejezték – fejezi be nem túl részletes közlendőjét az MTV.
 
Azt már csak e sorok írója teszi hozzá, hogy a nagycsécsi kettős gyilkosságot 2008. november 3-án követték el, míg az első két támadás időpontja: július 21-én (Galgagyörk), illetve augusztus 8-án (Piricse). Ezekből a dátumokból az világlik ki, hogy a két, halálos áldozatokat még nem követelő bűncselekmény idején, Kiss István elvileg az NBH megfigyeltje volt. Természetesen amennyiben helytállóak a Híradó információi.
 
A most felmerülő gyanú azért is érdekes, mert Bencze József országos rendőrfőkapitány korábban kategorikusan kijelentette, hogy a gyanúsítottak a 2009. augusztus 3-i kislétai emberölés után, de nem azzal összefüggésben kerültek a rendőrség látókörébe.
 
 

 

Forrás: MTV

Szólj hozzá!

Címkék: titkosszolgálat kiss istván

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr301345494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása