HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

Folytatódik az eljárás a szabadlábra helyezett tarnabodiak ügyében

2009.09.01. 00:35 Detektív

 

Mint arról már korábban a Romagyilkosságok blog beszámolt, szabadlábra helyezték azokat a fiatalokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tavaly szeptemberben Molotov-koktélokat dobtak és fegyveres-sorozatot adtak le tarnabodi házakra.
 
Ám szabadon bocsátásuk ellenére a rendőrség nem szünteti meg az eljárást a három roma fiatallal szemben, akik közel egy évig ültek előzetes letartóztatásban. Így hiába fogadta sátras örömünnep őket a Heves megyei községben, ügyük lezárultára még várni kell.
 
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezése ellenére a támadást végig a cigányellenes bűncselekmények részének tekintette, annak ellenére, hogy a megtámadottak nem voltak romák (igaz, a cigánysoron laktak).
 
A rendőrség korábban azért gyanúsította meg a három cigány férfit a tarnabodi bűncselekmény elkövetésével, mert egy tanú arról számolt be, hogy a támadást megelőző napokban egy lefűrészelt csövű vadászfegyvert láttak az egyik fiúnál, akinek a ruházata hasonlított a támadók vélt viseletéhez, és a nyomszakértők lőpornyomokat találtak a kezükön és a ruházatukon.
 
Erre Magyar Elemér, a három gyanúsított, Németh Renátó, Szabó Adorján és Pusoma János jogi képviselője azt mondta, hogy: „Védenceimnek soha nem volt fegyverük, soha nem lőttek, lőpormaradványok csak akkor kerülhettek rájuk, amikor a kommandósok elfogták őket"
 
A rendőrség arról továbbra is hallgat, hogy a Debrecenben elfogott testvérpár melyik támadásban nem vett részt. Mint ismeretes, az NNI a napokban jelentette be, hogy már nem kilenc, hanem csak nyolc romák sérelmére elkövetett támadással gyanúsítja a Kiss-testvérpárt. Elképzelhető, hogy ezen bejelentés, és a tarnabodiak ügyének meg nem szüntetése között összefüggés található.

Forrás: Hír TV, Magyar Nemzet

Szólj hozzá!

Címkék: tarnabod

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr941352070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása