HTML

Romagyilkosságok

A blog a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságról próbál minden médiában megjelenő információt összegyűjteni.

Friss topikok

Linkblog

A fő gyanúsított a Replikában dobolt

2009.08.24. 04:29 Detektív

 

Egy meglehetősen rövid, ám annál lényegretörőbb közleményt adott ki hivatalos honlapján a Replika nevezetű debreceni rockzenekar.    
 
A főként extrém és trash metált játszó banda a következő néhány sort tudatja a közvéleménnyel: „Mély megdöbbenéssel értesültünk a médiából arról, hogy a zenekar egyik régi tagja gyanúsítottként szerepel a romagyilkoságokkal kapcsolatos bűnügyben. A zenekar teljes mértékben elhatárolja magát az említett személy által vélhetően elkövetett bűncselekményektől, egyben mélységesen elítéli azokat.”
 
A kőkemény rockot zúzó csapat 1994 nyarán alakult a cívis városban. A romagyilkosságok egyik fő felelősének tartott Kiss Árpád alapító tagja volt a brigádnak, dobosként szolgálta a Replikát. Ám a zenekar és Kiss együttműködése mindössze négy esztendeig tartott, 1998-ben szétváltak útjaik. Kiss nem szakított a zenével, ám a háttérbe húzódott, és hangtechnikusként (is) dolgozott Debrecenben.
 
A Replika eddigi pályafutása alatt kilenc nagylemezt termelt, ám Kiss Árpád csak az első, Nem leszek áldozat című CD létrehozásából vette ki a részét.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Replika jelenlegi felállása elhatárolódik
 
 
Kiss Árpádot szelíd, csendes embernek ismerték az együttes tagjai, akik vasárnap reggel értesültek arról, hogy gyilkosságokkal gyanúsítják a korábbi dobost. Csató Péter, a zenekar frontembere/énekese (aki 15 évvel ezelőtt ismerte meg Kisst) azt mondta, hogy nem baráti társaságként zenéltek, ezért a tagok nem sokat tudtak egymás magánügyeiről.
 
"Árpi egy tök nyugodt ember volt, nem tudom elképzelni róla, hogy ilyet tett volna" - mondta az [origo]-nak Kiss Árpád egy régi, névtelenséget kérő ismerőse, aki azonban az utóbbi néhány évben már nem találkozott a férfival. Szerinte a férfi akkoriban nem követett szélsőjobboldali eszméket, sőt, sok tekintetben liberális felfogásúnak és nagyon emberségesnek ismerték. A forrás felidézte például, hogy Kiss Árpád rendszeresen vett ennivalót és cigarettát a közelben kéregető koldusoknak.
 
Érdekesség, hogy a hard rock triót a kezdeteknél felkarolta Magyarország egyik legsikeresebb zenekara, a Tankcsapda, így sokszor léphettek fel Lukácsék előzenekaraként. Egy ideig a menedzserük is közös volt, Kémeri Péter személyében. Sőt, volt a zenészek között is átfedés, a Tankcsapda születésénél jelen lévő, ám onnan gyorsan távozó Tóth Laboncz Attila (basszusgitár), a 90-es évek végén a Replikában is bőgőzött.
 
Forrás: Origo, Index, Wikipedia, replikamusic.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romagyilkossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr451334009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása